您所在的位置:首页 - 问答 - 正文问答

考研英语一模拟题哪个难

玺翔
玺翔 2024-05-07 【问答】 897人已围观

摘要标题:2022考研英语一模拟题及解析题目:阅读理解Passage1(1)Fatherstypicallygotowork,leavingmotherstohandlemorningroutines.(

2022考研英语一模拟题及解析

题目:

阅读理解

Passage 1

(1) Fathers typically go to work, leaving mothers to handle morning routines. (2) Mothers sort through back packs for homework assignments, backpacks must also accommodate sneakers, snacks, and sweaters after school. (3) By midmorning fathers arrive at work, unencumbered by such domestic matters. (4) Male office friendships tend to be centered on a shared professional goal or interest: Capture the account. Make partner. Maximize returns. Win graft. (5) I've had a chance to observe up close how two different types of people—the more domesticated and the more corporate—tackle a domestic task.

【第一题】 According to the passage, fathers and mothers differ from each other in that ________.

A. fathers are more domesticated than mothers

B. fathers always go to work outside home

C. fathers seldom take their children to school

D. fathers do not have to care about their kids' school work

【第二题】 The word "unencumbered" in the passage most probably means ________.

A. equal

B. singular

C. unbothered

D. unable

题目解析:

本文主要探讨家庭中父亲和母亲在日常事务处理上的差异。第一题要求根据文章内容推断父亲和母亲的不同之处。文章第1句话指出父亲通常上班,母亲负责早上的事务;第3句话指出父亲在上午到达工作岗位,对家务事并不负有责任。结合这两句话可以推断出父亲和母亲在家务事上存在差异,答案选B. fathers always go to work outside home。

第二题要求判断文章中加下来unencumbered的词义。根据文章语境可知,父亲们在工作中不受家务事的干扰,所以unencumbered的意思是“不被干扰的”,答案选C. unbothered。

指导建议:

要提高英语阅读理解能力,参加模拟题的练习是非常有效的方法。做题时要注意理解文章的中心思想和主旨,抓住关键信息进行推理和判断。积累词汇量也是非常重要的,只有掌握了足够的词汇,才能更好地理解文章的意思。还要多做题、多总结,找出自己考点薄弱的地方进行有针对性的学习和训练。实践中也要注意时间分配,模拟真实考试环境,提高解题速度和准确率。

Tags: 考研英语一模拟题哪家 考研英语一模拟题推荐 考研英语一模拟题谁的好 考研英语一模拟题推荐 知乎 考研英语一模拟题百度网盘

最近发表

icp沪ICP备2023024865号-31
取消
微信二维码
支付宝二维码

目录[+]